Εφαρμογή νέων τεχνολογιών και μεθόδων στη βιντεοανάλυση για την αξιολόγηση της ανάλυσης απόδοσης (performance analysis) των ποδοσφαιριστών
Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο Εφαρμογή νέων τεχνολογιών και μεθόδων στη βιντεοανάλυση για την αξιολόγηση της ανάλυσης απόδοσης (performance analysis) των ποδοσφαιριστών (8ος κύκλος), διάρκειας 48 ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί από 26 Μαρτίου έως 16 Μαΐου 2021 και θα υλοποιηθεί (με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μέσω της πλατφόρμας Zoom Meeting και δια ζώσης, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω της πανδημίας Covid-19)
Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Θωμάς Μεταξάς, καθηγητής Α΄ Βαθμίδας ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ.
Ο Θωμάς Μεταξάς είναι Καθηγητής Εργομετρίας – Ποδοσφαίρου στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Διευθυντής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ). Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητικής ποδοσφαίρου UEFA PRO και εκπαιδευτής προπονητών. Διετέλεσε για περισσότερα από 25 χρόνια προπονητής ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα. Συμμετέχει ως υπεύθυνος μαθημάτων σε μεγάλο αριθμό μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών και καθοδηγεί σημαντικό αριθμό διδακτορικών διατριβών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 75 εργασίες σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά με σημαντικό αριθμό αναγνωρισιμότητας (περισσότερες από 800 ετεροαναφορές και h index-14), ενώ είναι κριτής εργασιών σε περισσότερα από 20 διεθνή περιοδικά με πολύ υψηλό IF.
Στόχος του προγράμματος
Στόχος του προγράμματος είναι η εκμάθηση βασικών επιστημονικών εργαλείων και σύγχρονων μεθόδων βιντεοανάλυσης της απόδοσης elite, ερασιτεχνών και ποδοσφαιριστών αναπτυξιακών ηλικιών. Επιπλέον, το πρόγραμμα παρέχει εξειδίκευση στη χρήση των νέων τεχνολογιών, την κατανόηση και το διάβασμα του παιχνιδιού της ομάδας σου και των αντιπάλων, καθώς και στην ανίχνευση (scouting) ποδοσφαιριστών. Ειδικότερα, σκοπός του προγράμματος είναι η γνώση και η χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών της ανάλυσης της ποδοσφαιρικής απόδοσης, η ερμηνεία της καταγραφής των reports αγώνων και ο προπονητικός σχεδιασμός για τη βελτίωση της απόδοσης των ποδοσφαιριστών σε ατομικό, υποομαδικό και ομαδικό επίπεδο. Η επιμόρφωση αυτή παρέχει ένα συνεκτικό, σύγχρονο και ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών που αντανακλά τις ανάγκες της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας με σκοπό να υποστηρίξει τη συνεχή επαγγελματική εξέλιξη όσων εργάζονται στο ποδόσφαιρο, ή σ’ ένα στενά συνδεδεμένο τομέα της ανάλυσης της ποδοσφαιρικής προπόνησης και του αγώνα.
Αναγκαιότητα προγράμματος
Η κατάρτιση αυτή κρίνεται αναγκαία, προκειμένου οι συμμετέχοντες πετυχαίνοντας τα μαθησιακά αποτελέσματα να επιδράσουν με αποτελεσματικό τρόπο στη βελτιστοποίηση της απόδοσης των ποδοσφαιριστών και της ομάδας ως σύνολο. Το πρόγραμμα αυτό εξετάζει σε βάθος τους αριθμούς, ενώ παράλληλα με τη θεωρητική προσέγγιση συνδέει και την πρακτική εφαρμογή. Η χρήση της βιντεοανάλυσης της απόδοσης των ποδοσφαιριστών σε τεχνικο-τακτική συμπεριφορά και σε φυσικές ικανότητες, σε συνδυασμό με το ραγδαίο ρυθμό ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών δημιουργεί σημαντικές προϋποθέσεις στην αγορά εργασίας. Επιπλέον, δεν υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα στην ελληνική επικράτεια και η συμμετοχή στην επιμόρφωση αυτή θα προσδώσει ένα σημαντικό εργασιακό πλεονέκτημα στους κατόχους αυτού του πιστοποιητικού εξειδίκευσης. Το πρόγραμμα θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν μια συστηματική και εις βάθος κατανόηση της γνώσης και μια κριτική συνειδητοποίηση των προβλημάτων ή / και νέων γνώσεων για την προηγμένη μελέτη της ανάλυσης ποδοσφαίρου.
Μαθησιακά αποτελέσματα
Ολοκληρώνοντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη γνώση και την κατανόηση της ανάλυσης ποδοσφαίρου για να αντιμετωπίσουν συστηματικά τα προβλήματα και να μεταφέρουν με σαφήνεια τα συμπεράσματά τους. Η εφαρμοσμένη ανάλυση θα επιτρέψει να κατανοήσετε θεμελιώδεις αρχές της ανάλυσης ποδοσφαιρικών αγώνων. Η αλληλεπίδραση της θεωρίας με την πράξη θα επιφέρει σημαντικές γνώσεις, ενώ και η κατανόηση στατιστικών και δεδομένων μέσω ανταλλαγής απόψεων και συζήτησης θα συνεισφέρει σημαντικά σε θετικά μαθησιακά αποτελέσματα. Επιπλέον, θα μάθετε τι απαιτεί ένας φορέας από έναν αναλυτή ποδοσφαίρου για να λειτουργήσει αποτελεσματικά και με ασφάλεια σε διάφορες καταστάσεις, αναπτύσσοντας τις δεξιότητες και προσδιορίζοντας ποιες θεωρίες είναι οι πλέον εφαρμόσιμες όταν εργάζεστε σε ένα συγκεκριμένο εφαρμοσμένο πλαίσιο ανάλυσης επιδόσεων. Τέλος, θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τα σύγχρονα προγράμματα ανάλυσης, να ενσωματώνετε τη θεωρία με την πρακτική και στη συνέχεια να παρέχετε ανάλυση της απόδοσης στο πλαίσιο της ποδοσφαιρικής προπόνησης και του αγώνα.
Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους των Σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικών Σχολών, αποφοίτων ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, καθώς και σε Προπονητές Ποδοσφαίρου όλων των επιπέδων.
Κατηγορίες υποψηφίων που γίνονται δεκτοί/Προαπαιτούμενες γνώσεις/ Κριτήρια επιλογής
Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
- Σύντομο βιογραφικό σημείωμα στην ελληνική γλώσσα
- Τίτλοι σπουδών – Διπλώματα
Επιπλέον, να διαθέτουν
►Πρόσβαση στο Διαδίκτυο
► Κατοχή προσωπικού e-mail
► Βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών
Η επιλογή θα γίνει βάση σειράς προτεραιότητας με την ταυτόχρονη καταβολή της 1ης δόσης του προγράμματος.
Μέθοδος υλοποίησης
Το πρόγραμμα θα έχει συνολική διάρκεια 48 διδακτικές ώρες και πραγματοποιείται και διά ζώσης και εξ αποστάσεως. Το πρόγραμμα διακρίνεται σε μια ενότητα θεωρητικών διαλέξεων (32 ώρες) και στην ενότητα της παρουσίασης της πρακτικής εφαρμογής (16 ώρες).
Εκπαιδευτικό υλικό / Άλλες παροχές
Στους συμμετέχοντες παρέχονται:
- πρόσβαση στο elearning του μαθήματος
- ηλεκτρονικό υλικό από τις παρουσιάσεις όλων των διαλέξεων συμπεριλαμβανομένων και των πρωτοκόλλων αξιολόγησης.
- πρόσβαση στη βιβλιογραφία και στις βάσεις δεδομένων με χορήγηση κωδικών από το ΚΗΔ του ΑΠΘ κατά τη χρονική διάρκεια διεξαγωγής του προγράμματος, καθώς και μετά το πέρας, ως την έναρξη του επόμενου κύκλου.
- ηλεκτρονικά συγγράμματά
- βιβλιογραφία
Δομή Εκπαιδευτικού προγράμματος
- Η συμβολή της διά βίου επιμόρφωσης/εξειδίκευσης στην εξελισσόμενη αγορά εργασίας
- Εισαγωγή στα δεδομένα ανάλυσης της απόδοσης στο ποδόσφαιρο
- Ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του αναλυτή αγώνων ποδοσφαίρου στο προπονητικό team
- Θεωρητική προσέγγιση ανάλυσης παιχνιδιού – Σύνδεση με την πρακτική εφαρμογή
- Μέθοδοι παρατήρησης – Στατιστική ανάλυση επεξεργασίας δεδομένων αγώνων ποδοσφαίρου
- Στατιστική ανάλυση ποιοτικών τεχνικο-τακτικών χαρακτηριστικών
- Εφαρμογή νέων τεχνολογιών στο σύγχρονο ποδόσφαιρο
- Νεότερα δεδομένα ανάλυσης της απόδοσης στο σύγχρονο ποδόσφαιρο
- Σχεδιαστικά προγράμματα – Λογισμικά προγράμματα ανάλυσης αγώνων ποδοσφαίρου
- Τεχνικές σύγχρονου scouting ποδοσφαιριστών – Ανίχνευση (Scouting) ποδοσφαιριστών
- Ατομική ανάλυση της ποδοσφαιρικής απόδοσης και του προφίλ αγωνιστικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και Ανάλυση της απόδοσης του ΤΦ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο
- Αναλύσεις αγώνων ποδοσφαίρου με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών
- Παρουσίαση εφαρμογών νέων τεχνολογιών για την ανάλυση της απόδοσης των ποδοσφαιριστών με τη χρήση GPS monitoring – Μια ολιστική προσέγγιση – Εφαρμογή στην πράξη
- Παρουσίαση πλατφόρμας HUDL / WYSCOUT
- Παρουσίαση προγράμματος ανάλυσης αγώνα ποδοσφαιριστή της ομάδας σου
- Παρουσίαση προγράμματος ανάλυσης αγώνα γραμμής της ομάδας σου
- Παρουσίαση προγράμματος ανάλυσης αγώνα της ομάδας σου
- Παρουσίαση προγράμματος ανάλυσης αγώνα αντίπαλης ομάδας
Διάρκεια υλοποίησης προγράμματος
έναρξη: 26 Μαρτίου 2021
Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 και ώρα 15.00 – 21.00
Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 και ώρα 09.00 – 14.00 & 15.00 – 21.00
Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 και ώρα 09.00 – 16.00
Παρασκευή 14 Μάϊου 2021 και ώρα 14.00 – 21.00
Σάββατο 15 Μάϊου 2021 και ώρα 09.00 – 14.00 & 15.00 – 21.00
Κυριακή 16 Μάϊου 2021 και ώρα 09.00 – 15.00
λήξη: 16 Μάϊου 2021
Υποχρεώσεις εκπαιδευόμενων/Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης
Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα πρέπει:
Α) να έχουν παρακολουθήσει το σύνολο των διδακτικών ενοτήτων. Οι απουσίες δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 10% των προβλεπόμενων ωρών εκπαίδευσης.
Β) να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την εξέταση αξιολόγησης των παρακάτω:
Παρουσίαση προγράμματος ανάλυσης αγώνα ποδοσφαιριστή της ομάδας σου
Παρουσίαση προγράμματος ανάλυσης αγώνα της ομάδας σου
Παρουσίαση προγράμματος ανάλυσης αγώνα αντίπαλης ομάδας
Η τελική αξιολόγηση θα γίνει με πρωτόκολλα ανάλυσης αγώνων (θεωρητική προσέγγιση – βιντεοανάλυση) και παρουσίαση της εφαρμογής ανάλυσης παιχνιδιού.
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης, το οποίο εκδίδεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ και υπογράφεται από τον Πρόεδρο του ΚΕΔΙΒΙΜ και τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Προγράμματος.
Στους συμμετέχοντες που παρακολούθησαν, αλλά δεν ολοκλήρωσαν με την τελική αξιολόγηση ή το σύνολο του προγράμματος, μπορεί να παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Κόστος συμμετοχής/Εκπτωτική πολιτική
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 300€ (πληρωτέο εφάπαξ ή σε δύο ισόποσες δόσεις οι οποίες αναλύονται ως ακολούθως: η καταβολή της 1ης δόσης συνοδεύεται ταυτόχρονα με την αίτηση εισδοχής στο πρόγραμμα, και η ολοκλήρωση της πληρωμής γίνεται με την καταβολή της 2ης δόσης (τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την έναρξη του προγράμματος).
Η καταβολή των δόσεων θα γίνει σε τραπεζικό λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών (ΕΛΚΕ ΑΠΘ) της τράπεζας Πειραιώς:
Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού: 5202-057157-381
IBAN: GR9401722020005202057157381
Αιτιολογία: 96957 και ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ συμμετέχοντος
Μόλις γίνει η κατάθεση, θα πρέπει να προσκομίσετε τα καταθετήρια στη γραμματεία του προγράμματος ηλεκτρονικά στο email: liab@phed.auth.gr.
Αιτήσεις
Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ.
Η Αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά, τα οποία μπορείτε να αποστείλετε εναλλακτικά και στο e-mail: tommet@phed.auth.gr
- Σύντομο βιογραφικό σημείωμα στην ελληνική γλώσσα
- Τίτλοι σπουδών – Διπλώματα
Η Κοινή Ελληνιστική γλώσσα της Αγίας Γραφής και η πολιτισμική της διάσταση. Γ΄ Κύκλος: Η περίπτωση των δύο προς Κορινθίους Επιστολών του απ. Παύλου
Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Η Κοινή Ελληνιστική γλώσσα της Αγίας Γραφής και η πολιτισμική της διάσταση. Γ΄ Κύκλος: Η περίπτωση των δύο προς Κορινθίους Επιστολών του απ. Παύλου», διάρκειας 60 ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί κατά τους μήνες Μάρτιο έως Ιούνιο 2021 και θα υλοποιηθεί με υβριδική μέθοδο εκπαίδευσης, δηλ. με σύγχρονη εξ αποστάσεως, με ασύγχρονη, αλλά και με φυσική παρουσία, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η Κυριακούλα Παπαδημητρίου, Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του Α.Π.Θ. Είναι καθηγήτρια της Καινής Διαθήκης με εξειδίκευση στη Γλώσσα, στην Ερμηνεία και στην Ερμηνευτική της. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία και Θεολογία, και διδάσκει επί 20ετία και πλέον μαθήματα για την Ελληνική γλώσσα των βιβλικών και εκκλησιαστικών κειμένων. Οι επιστημονικές της έρευνες επικεντρώνονται στη μελέτη της γλώσσας της Καινής Διαθήκης, της γλώσσας των Εβδομήκοντα, και ευρύτερα της Ελληνιστικής Κοινής, σε συνάρτηση με την ερμηνεία των βιβλικών κειμένων και τη διάδρασή τους με τον ανθρώπινο πολιτισμό. Διευθύντρια του Εργαστηρίου Βιβλικών Σπουδών του ίδιου Τμήματος και επιστημονική υπεύθυνη των δύο προηγούμενων κύκλων του παρόντος ΔΒΜ Προγράμματος.
Στο Πρόγραμμα διδάσκουν Καθηγητές Πανεπιστημίου από τα Τμήματα της Θεολογικής και Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και της Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Μ., εξειδικευμένοι σε ζητήματα βιβλικής γραμματείας και ελληνικής γλώσσας. Βιβλικοί θεολόγοι, γλωσσολόγοι, φιλόλογοι, και ιστορικοί προσεγγίζουν την Κοινή Ελληνιστική γλώσσα της Αγίας Γραφής διεπιστημονικά, εξετάζοντας τα κείμενα γλωσσικά, πολιτισμικά και θεολογικά.
Στόχος του προγράμματος
Ο σκοπός του Προγράμματος είναι διπλός:
- αφενός επιδιώκει να καταστήσει το ελληνικό κείμενο της Αγίας Γραφής προσιτό και κατανοητό στον σύγχρονο αναγνώστη και να δώσει στους εκπαιδευτικούς, και σε όσους ασχολούνται με αυτό, εργαλεία για τη διδασκαλία του,
- και αφετέρου επιζητεί να αναδείξει και να κάνει ευρύτερα γνωστό ένα πολύτιμο κομμάτι της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, την Κοινή Ελληνιστική, στην οποία έχει γραφεί το βιβλικό κείμενο και η οποία αποτελεί σημαντικό κρίκο μέσα στην αδιάλειπτη συνέχεια της Ελληνικής γλώσσας μέχρι σήμερα.
Ειδικότερα οι στόχοι του Προγράμματος είναι οι εξής:
- ανάπτυξη της ικανότητας της γλωσσικής και θεολογικής κατανόησης του κειμένου μέσα στην πολιτισμική του συνάφεια
- συμβολή στη γλωσσική μελέτη της Ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμικού της εμπλουτισμού κατά την περίοδο της σύνταξης της Αγίας Γραφής
- προβολή της διαχρονίας της Ελληνικής γλώσσας και της σπουδαίας θέσης που έχει μέσα σ’ αυτήν η Κοινή Ελληνιστική με κύριο εκπρόσωπο τα ελληνικά βιβλικά κείμενα.
Αναγκαιότητα προγράμματος
- Τα ελληνικά βιβλικά κείμενα αποτελούν μέρος της ελληνικής, της ευρωπαϊκής, αλλά και της οικουμενικής παιδείας, αποτελούν δε αντικείμενο και της ελληνικής εκπαιδευτικής διαδικασίας, είτε με το μάθημα των Θρησκευτικών είτε με μαθήματα της Ελληνικής γλώσσας. Ως εκ τούτου, το Πρόγραμμα καλύπτει την ανάγκη πληρέστερης και ειδικότερης κατάρτισης των εκπαιδευτικών θεολόγων, αλλά και φιλολόγων. Επίσης, ικανοποιεί και τα ενδιαφέροντα εκείνων που ασχολούνται ερευνητικά ή ακόμη και ερασιτεχνικά με τα ελληνικά κείμενα της Αγίας Γραφής, καθώς και γενικότερα με την Κοινή Ελληνιστική.
- Επιπλέον, τα κείμενα της Αγίας Γραφής αποτελούν άμεσο αντικείμενο αναφοράς της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, καθώς και γενικότερα της εκκλησιαστικής διακονίας είτε με την κατήχηση είτε με το κήρυγμα είτε με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο θεολογική πληροφόρηση του ποιμνίου. Το Πρόγραμμα ανταποκρίνεται στην ανάγκη του έγκυρου καταρτισμού ιερέων, ιεροκηρύκων, κατηχητών στο έργο τους από ειδικούς επιστήμονες.
- Περαιτέρω, το Πρόγραμμα συμπληρώνει το κενό που υπάρχει στη διδασκαλία της Κοινής Ελληνιστικής γλώσσας, η οποία, παρά την αναγνωρισμένη επιστημονικά σημασία της, δεν διδάσκεται στη Μέση Εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να θεωρείται λανθασμένα ότι καλύπτεται από την κλασική Αρχαία Ελληνική και να μένουν άγνωστες ή παρερμηνευμένες οι περισσότερες πτυχές της.
Μαθησιακά αποτελέσματα
Ολοκληρώνοντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν:
- δυνατότητα αναγνώρισης των μορφολογικών και συντακτικών φαινομένων τις γλώσσας των ελληνικών βιβλικών κειμένων και ευρύτερα τις Κοινής Ελληνιστικής
- ικανότητα σημασιολογικής και ερμηνευτικής εμβάθυνσης με αναφορά στη χρήση τις γλώσσας μέσα στην ιστορικοκοινωνική και πολιτισμική συνάφεια τις εποχής των ελληνικών βιβλικών κειμένων
- απόκτηση δεξιότητας στη μετάφραση και στην ανάλυση των ελληνικών κειμένων τις Αγίας Γραφής χωρίς εξάρτηση από τις υπάρχουσες μεταφράσεις και αναλύσεις.
Σε ποιους απευθύνεται το Πρόγραμμα
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
- πτυχιούχους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης Τμημάτων Θεολογίας, Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Φιλοσοφίας και άλλων ειδικοτήτων των Ανθρωπιστικών Σπουδών, που ενδιαφέρονται για την Ελληνική γλώσσα της Αγίας Γραφής και ευρύτερα για την Κοινή Ελληνιστική
- αποφοίτους και ερευνητές, που ασχολούνται με τα ελληνικά βιβλικά κείμενα διεπιστημονικά, από γλωσσικής, θεολογικής ή πολιτισμικής άποψης και μελετούν την Κοινή Ελληνιστική
- κληρικούς, ιεροκήρυκες, κατηχητές και σε όσους διακονούν τον λόγο της Εκκλησίας μελετώντας τα ιερά κείμενα
- όσους έχουν εγκύκλιες γνώσεις της Αρχαίας Ελληνικής και επιθυμούν να γνωρίσουν ουσιαστικά και υπεύθυνα την Ελληνική γλώσσα της Αγίας Γραφής και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για την Κοινή Ελληνιστική γλώσσα των ελληνιστικών και ελληνορωμαϊκών χρόνων
Κατηγορίες υποψηφίων που γίνονται δεκτοί/Προαπαιτούμενες γνώσεις
Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν οι πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας και Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.
Απαραίτητη προϋπόθεση, οι υποψήφιοι να γνωρίζουν βασικά στοιχεία της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας, όπως διδάσκονται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα:
- Πρόσβαση στο Διαδίκτυο
- Κατοχή προσωπικού e-mail
- Βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών
Μέθοδος υλοποίησης
Το Πρόγραμμα προγραμματίζεται να υλοποιηθεί με υβριδική εκπαιδευτική μέθοδο. Θα πραγματοποιείται σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Α.Π.Θ. και, εάν επιτρέψουν οι συνθήκες, η διδασκαλία θα γίνεται, επίσης, με φυσική παρουσία. Επιπλέον, θα παρέχεται ασύγχρονη τηλεκπαίδευση με ανάρτηση video και μαθησιακού υλικού στην ηλεκτρονική τάξη του e-learning.
Εκπαιδευτικό υλικό
Στους συμμετέχοντες παρέχονται:
- Παρουσιάσεις (ppt)
- Σημειώσεις
- Βιβλιογραφία
- Video διαλέξεων
Μετά από κάθε παράδοση του μαθήματος θα αναρτώνται στο e-learning οι παρουσιάσεις, οι σημειώσεις και η βιβλιογραφία του μαθήματος και θα αποθηκεύεται το video της διάλεξης, ώστε να είναι όλα στη διάθεση των εκπαιδευομένων για την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση.
Δομή Εκπαιδευτικού προγράμματος
Το Πρόγραμμα δομείται με 20 μαθήματα, τα οποία γίνονται με διαδραστική παράδοση της ύλης, που περιλαμβάνει διδασκαλία και ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευομένων με ασκήσεις. Τα μαθήματα κατανέμονται σε 10 εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων προσφέρονται δύο τρίωρα μαθήματα ανά εβδομάδα, συνολικά 60 ώρες εκπαιδευτικής διαδικασίας, που ισοδυναμούν με 6,5 ECTS. Στα μαθήματα συμπεριλαμβάνονται γλωσσικές και λεξιλογικές ασκήσεις επί των κειμένων που διδάσκονται και πρακτική εφαρμογή της χρήσης των γλωσσολογικών εργαλείων, τα οποία παρουσιάζονται. Οι ασκήσεις και η πρακτική εφαρμογή καταλαμβάνουν 8 ώρες, που συμπεριλαμβάνονται στις 60 ώρες των μαθημάτων της σύγχρονης εκπαίδευσης. Στην ασύγχρονη εκπαίδευση οι ώρες των ασκήσεων, καθόσον εκτελούνται από τους εκπαιδευομένους εκτός του πραγματικού χρόνου των μαθημάτων, υπολογίζονται ως επιπλέον φόρτος, χωριστά.
Το Πρόγραμμα αποτελείται από τις εξής θεματικές ενότητες με τους αντίστοιχους διδάσκοντες/ουσες:
- Εισαγωγικό μάθημα: Παρουσίαση της δομής και της μεθοδολογίας του Προγράμματος και οδηγίες για την παρακολούθησή του. Βιβλιογραφία, ηλεκτρονικές πηγές και διαδικτυακοί τόποι. Τα χαρακτηριστικά της Ελληνιστικής Κοινής και η γραμματεία της. Ιδιαιτερότητες της Ελληνιστικής Κοινής των βιβλικών κειμένων (Κ. Παπαδημητρίου)
- Περιεχόμενο και εισαγωγικά ζητήματα των προς Κορινθίους Επιστολών του απ. Παύλου (Κ. Παπαδημητρίου).
- Αυτοπροσδιορισμοί και ειδικά λεξιλόγια στις προς Κορινθίους Επιστολές. Κοινωνιο-γλωσσολογική προσέγγιση. (Κ. Παπαδημητρίου).
- Μαρτυρίες στις προς Κορινθίους Επιστολές για τη Θεία Ευχαριστία ως κοινή πρακτική της εκκλησιαστικής κοινότητας. Κοινωνιο-γλωσσολογική προσέγγιση. (Κ. Παπαδημητρίου).
- Νομικοί όροι στην Α΄ προς Κορινθίους υπό το φως παπύρων και επιγραφών της εποχής της Καινής Διαθήκης (Αικ. Τσαλαμπούνη).
- Νομικοί όροι στην Β΄ προς Κορινθίους υπό το φως παπύρων και επιγραφών της εποχής της Καινής Διαθήκης (Αικ. Τσαλαμπούνη).
- Η παρουσία των γυναικών στην εκκλησία και την πόλη της Κορίνθου: η μαρτυρία της Α΄ Κορινθίους και των επιγραφών (Αικ. Τσαλαμπούνη).
- Δούλοι και απελεύθεροι στην Α΄ Κορ και στις επιγραφές της πόλης της Κορίνθου (Αικ. Τσαλαμπούνη)
- Ελληνιστική Κοινή Ι: δομικά και λεξιλογικά χαρακτηριστικά (Ασ. Φλιάτουρας)
- Ελληνιστική Κοινή ΙΙ: μεθοδολογικά εργαλεία (Ασ. Φλιάτουρας)
- Προς Κορινθίους: λεξιλογική και υφολογική ανάλυση Α΄ (Ασ. Φλιάτουρας)Ι
- Προς Κορινθίους: λεξιλογική και υφολογική ανάλυση Β΄ (Ασ. Φλιάτουρας)ΙΙ
- Η γλώσσα των προς Κορινθίους Επιστολών υπό το πρίσμα της Κατασκευαστικής Μορφολογίας Α΄ (Α. Αναστασιάδη-Συμεωνίδη)
- Η γλώσσα των προς Κορινθίους Επιστολών υπό το πρίσμα της Κατασκευαστικής Μορφολογίας Β΄ (Α. Αναστασιάδη-Συμεωνίδη)
- Μηχανισμοί σημασιολογικής αλλαγής και μεταφορικός λόγος στις προς Κορινθίους επιστολές Α΄ (Αθ. Γεωργακόπουλος)
- Μηχανισμοί σημασιολογικής αλλαγής και μεταφορικός λόγος στις προς Κορινθίους επιστολές Β΄ (Αθ. Γεωργακόπουλος)
- Οι φιλοσοφικές σχολές και ιδέες τον 1ο αιώνα μ.Χ.: φιλοσοφικός εκλεκτικισμός και θρησκευτικός συγκρητισμός (Γ. Ζωγραφίδης)
- Φιλοσοφικές κοινότητες και επιστολογραφία: φιλοσοφική γλώσσα και επικοινωνία. Φιλοσοφικές πρακτικές: άσκηση, γάμος και παραμυθία θανάτου (Γ. Ζωγραφίδης)
- Η πρόσληψη και η διακειμενικότητα με τα φιλοσοφικά ρεύματα της εποχής ως ερμηνευτικά εργαλεία των δύο προς Κορινθίους επιστολών του απ. Παύλου (Κ. Παπαδημητρίου)
- Καταληκτικό μάθημα: Το πολιτικό λεξιλόγιο του αποστόλου Παύλου στις δύο προς Κορινθίους Επιστολές. Σύνοψη και ανακεφαλαίωση του Προγράμματος (Κ. Παπαδημητρίου).
Υποχρεώσεις εκπαιδευόμενων/Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης
Για την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος οι συμμετέχοντες θα πρέπει:
- να έχουν παρακολουθήσει το σύνολο των διδακτικών ενοτήτων. Οι απουσίες δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 10% των προβλεπόμενων ωρών εκπαίδευσης.
- να έχουν συμμετάσχει ενεργά στις ασκήσεις που συνοδεύουν τη διδασκαλία.
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος απονέμεται στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης, το οποίο εκδίδεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ και υπογράφεται από τον Πρόεδρο του ΚΕΔΙΒΙΜ και τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Προγράμματος.
Κόστος συμμετοχής
Το κόστος του Προγράμματος είναι 150 ευρώ.
Το ποσό κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του Ε.Λ.Κ.Ε. του Α.Π.Θ. και η απόδειξη κατάθεσης της Τράπεζας αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη Γραμματεία του Προγράμματος: roditheol@yahoo.gr.
Αιτήσεις
Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες υποβάλλουν αίτηση μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ.
Η Αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
- Βιογραφικό
- Τίτλοι σπουδών
Δείτε την αφίσα του προγράμματος εδώ.
Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων Διά Βίου Μάθησης
Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων Διά Βίου Μάθησης», διάρκειας 155 ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί από 8/2/2021 έως 4/4/2021 και θα υλοποιηθεί σε περιβάλλον μικτής διαδικασίας μάθησης με πρότυπες συνδυαστικές μορφές εκπαίδευσης. Οι θεματικές ενότητες θα αναπτυχθούν με την αξιοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ασύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας, e-learning του ΑΠΘ.
Επιστημονικά Υπεύθυνος είναι ο Δρ. Αζαρίας Μαυρόπουλος, Διδακτικό Προσωπικό στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, με μεταδιδακτορική έρευνα στο Materials and Engineering Research Institute (MERI), Sheffield, UK. Έχει συμμετάσχει, ως επιστημονικά υπεύθυνος ή ως κύριος ερευνητής, στον σχεδιασμό και την υλοποίηση περισσοτέρων των τριάντα (30) ερευνητικών και αναπτυξιακών εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ενώ έχει σημαντικό συγγραφικό έργο σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, στον τομέα της τεχνολογίας προηγμένων υλικών, της εκπαίδευσης ενηλίκων, της αξιολόγησης της εκπαίδευσης και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Στο πρόγραμμα διδάσκουν Πανεπιστημιακοί εξειδικευμένοι στα επιμέρους γνωστικά αντικείμενα, καθώς και εξωτερικοί συνεργάτες, πιστοποιημένοι εκπαιδευτές ενηλίκων με εμπειρία στις επιμέρους θεματικές ενότητες.
Στόχος του προγράμματος
Σκοπός του προγράμματος είναι η αναβάθμιση των προσόντων των εκπαιδευτών ενηλίκων, οι οποίοι διδάσκουν σε προγράμματα μη τυπικής εκπαίδευσης μαθήματα του γνωστικού τους αντικειμένου. Επίσης, επιμέρους στόχος του προγράμματος είναι η προετοιμασία των επιμορφούμενων για τις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
Αναγκαιότητα προγράμματος
Το πρόγραμμα είναι σύμφωνο με το Εθνικό Πλαίσιο προγράμματος Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π που προκύπτει από το επικαιροποιημένο Επαγγελματικό Περίγραμμα του Εκπαιδευτή Ενηλίκων Δια βίου Μάθησης. Το πρόγραμμα, που θα διαρκέσει 2 μήνες, είναι συνολικής διάρκειας 155 ωρών και περιλαμβάνει 145 ώρες ασύγχρονη και σύγχρονη τηλεκπαίδευση και 10 ώρες σχεδιασμό μικροδιδασκαλίας επί χάρτου.
Η πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου κάποιος εκπαιδευτής να συμμετάσχει σε χρηματοδοτούμενο από δημόσιους πόρους πρόγραμμα της μη τυπικής εκπαίδευσης. Η παρακολούθηση του προγράμματος Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων αποτελεί ουσιαστικό και τυπικό εφόδιο για τους υποψηφίους εκπαιδευτές ενηλίκων, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας. Μετά την πιστοποίηση της εκπαιδευτικής τους επάρκειας οι εκπαιδευτές ενηλίκων εγγράφονται στο μητρώο εκπαιδευτών μη τυπικής εκπαίδευσης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, και μπορούν να διδάσκουν σε προγράμματα φορέων διά βίου μάθησης (Κ.Ε.Κ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ κ.λ.π). Από τα παραπάνω είναι εμφανής η σπουδαιότητα του προγράμματος εκπαίδευσης εκπαιδευτών για τους υποψηφίους εκπαιδευτές ενηλίκων αλλά και για την αναβάθμιση των προσόντων των ήδη εγγεγραμμένων στο μητρώο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π πιστοποιημένων εκπαιδευτών ενηλίκων.
Μαθησιακά αποτελέσματα
Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος οι συμμετέχοντες αναμένεται να αναβαθμίσουν και να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στις θεματικές ενότητες του προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα, οι εκπαιδευόμενοι:
1. Σε επίπεδο γνώσεων:
- θα προσδιορίζουν και θα αναφέρουν τα βασικά χαρακτηριστικά τις αρχές μάθησης ενηλίκων
- θα γνωρίσουν την ιστορική εξέλιξη του πεδίου της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και την εκπαιδευτική πολιτική
- θα κατανοήσουν και θα περιγράφουν τις διαδικασίες που περιλαμβάνονται στη διερεύνηση αναγκών, τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την αξιολόγηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων
2. Σε επίπεδο δεξιοτήτων:
- θα εφαρμόζουν τις αρχές δυναμικής της ομάδας
- θα διαμορφώσουν το σχέδιο μαθήματος με χρήση των κατάλληλων τεχνικών και μέσων διδασκαλίας στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητάς τους
3. Σε επίπεδο στάσεων:
- θα ευαισθητοποιηθούν στην αξιοποίηση των ενεργητικών εκπαιδευτικών τεχνικών και μέσων διδασκαλίας στην εκπαίδευση ενηλίκων
- θα συνειδητοποιήσουν τη σημασία της εξατομικευμένης προσέγγισης των ενηλίκων εκπαιδευομένων
Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
- υποψήφιους εκπαιδευτές ενηλίκων όλων των γνωστικών αντικειμένων που θέλουν να επιμορφωθούν ώστε να πιστοποιήσουν την εκπαιδευτική τους επάρκεια και να διδάσκουν το γνωστικό τους αντικείμενο σε ενήλικες εκπαιδευομένους.
- ενταγμένους στο μητρώο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π καθώς και σε άλλα μητρώα εκπαιδευτών ενηλίκων, οι οποίοι με την παρακολούθησή του θα έχουν την ευκαιρία να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους στο επιστημονικό πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων
- Υφιστάμενα και υποψήφια στελέχη δομών Δια Βίου Μάθησης (ΙΕΚ, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης κ.ά.) που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους καθώς και να αποκτήσουν επιπλέον μοριοδότηση.
Κατηγορίες υποψηφίων που γίνονται δεκτοί/Προαπαιτούμενες γνώσεις/ Κριτήρια επιλογής
Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται:
- Πρόσβαση στο Διαδίκτυο
- Κατοχή προσωπικού e-mail
- Βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών
Για την επιλογή των υποψηφίων θα ληφθούν υπ’ όψιν οι τίτλοι σπουδών και η ενδεχόμενη προϋπηρεσία.
Μέθοδος υλοποίησης
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε περιβάλλον μικτής διαδικασίας μάθησης με πρότυπες συνδυαστικές μορφές εκπαίδευσης. Οι θεματικές ενότητες θα αναπτυχθούν με την αξιοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ασύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας, e-learning του Α.Π.Θ.
Για κάθε μία από τις ενότητες εκπαίδευσης και μάθησης οι εκπαιδευόμενοι/ες θα παρακολουθούν βιντεοδιαλέξεις, θα συμμετάσχουν σε ασκήσεις και μελέτες περιπτώσεων, ενώ μέσω της σχετικής πλατφόρμας, εξασφαλίζεται η διαρκής πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό και τη βιβλιογραφία.
Επίσης θα υπάρξουν συνεδρίες σύγχρονης τηλεκπαίδευσης σε συγκεκριμένα θεματικά πεδία.
Επιπλέον προβλέπεται η λειτουργία ομάδων συζητήσεων (forum), για αλληλεπίδραση των εκπαιδευομένων με τους εκπαιδευτές τους και μεταξύ τους καθώς και για καθοδήγηση και επίλυση αποριών.
Στο τέλος του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι θα εκπονήσουν σχέδιο μικροδιδασκαλίας επί χάρτου και λάβουν ανατροφοδότηση από αξιολογητή.
Εκπαιδευτικό υλικό / Άλλες παροχές
Στους συμμετέχοντες παρέχονται:
1. Εκπαιδευτικό υλικό (βιντεoδιαλέξεις, παρουσιάσεις power point, e-bοoks, σημειώσεις, βιβλιογραφία)
2. Οδηγός μελέτης
3. Βεβαίωση συμμετοχής ή Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης με τις αντίστοιχες μονάδες ECTS
4. Απευθείας συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας
Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης του ΕΟΠΠΕΠ, για όσους δεν διαθέτουν την απαιτούμενη διδακτική εμπειρία 150 ωρών σε ενήλικες.
5. Επιπλέον μοριοδότηση σε πιστοποιημένους από τον ΕΟΠΠΕΠ εκπαιδευτές ενηλίκων για την συμμετοχή τους σε προκηρύξεις δομών Διά Βίου Μάθησης (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης κ.ά.)
Δομή Εκπαιδευτικού προγράμματος
Το πρόγραμμα αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες:
Θεματική ενότητα 1: Εισαγωγή στην Εκπαίδευση Ενηλίκων: Θεωρητικό πλαίσιο και Αρχές – Ιστορική εξέλιξη και Εκπαιδευτική πολιτική
Περιλαμβάνει: α) το θεωρητικό πλαίσιο και τις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων, β) το θέμα της ανάπτυξης των βασικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων και γ) την ιστορική εξέλιξη της εκπαίδευσης ενηλίκων στην Ελλάδα.
Θεματική ενότητα 2: Διαπολιτισμικότητα – Ειδικές ομάδες στόχοι – Διερεύνηση αναγκών – Σχεδιασμός και αξιολόγηση εκπαιδευτικού προγράμματος
Περιλαμβάνει: α) τη διαπολιτισμικότητα στην εκπαίδευση ενηλίκων, β) τις ειδικές ομάδες στόχου και τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, γ) τη διερεύνηση των εκπαιδευτικών αναγκών, δ) τις αρχές και τις μεθόδους σχεδιασμού και οργάνωσης ενός εκπαιδευτικού προγράμματος και ε) θέματα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προγράμματος και του εκπαιδευτή ενηλίκων.
Θεματική ενότητα 3: Εκπαιδευτικές μέθοδοι και τεχνικές – Μέσα διδασκαλίας – Μικροδιδασκαλία
Περιλαμβάνει: α) τη διδακτική μεθοδολογία της εκπαίδευσης ενηλίκων, β) τα εποπτικά μέσα διδασκαλίας, τη διαμόρφωση του εκπαιδευτικού υλικού και τη διαχείριση του χώρου, γ) τη Σύνοψη του προγράμματος και δ) το σχεδιασμό μικροδιδασκαλίας επί χάρτου.
Υποχρεώσεις εκπαιδευόμενων/Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης
Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα πρέπει να:
α) έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το τελικό quiz ανατροφοδότησης στο τέλος του προγράμματος
β) έχουν σχεδιάσει και υποβάλει προς αξιολόγηση σχέδιο μικροδιδασκαλίας συνοδευόμενο από φύλλo/α εργασίας και παρουσίασης power point
γ) έχουν καταβάλει το σύνολο των διδάκτρων δύο εβδομάδες πριν από το τέλος του προγράμματος
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης, το οποίο εκδίδεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ και υπογράφεται από τον Πρόεδρο του ΚΕΔΙΒΙΜ και τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Προγράμματος.
Στους συμμετέχοντες που παρακολούθησαν αλλά δεν ολοκλήρωσαν το σύνολο του προγράμματος, μπορεί να παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Κόστος συμμετοχής/Εκπτωτική πολιτική
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 280 Ευρώ ανά εκπαιδευόμενο.
Εκπτωτική πολιτική ισχύει για τις παρακάτω κατηγορίες εκπαιδευομένων:
1. ΑΜΕΑ, έκπτωση 20% (220 ευρώ)
2. Άνεργοι με κάρτας ανεργίας σε ισχύ, έκπτωση 10% (250 Ευρώ)
3. Προσωπικό ΑΠΘ έκπτωση 10% (250 ευρώ)
Οι παραπάνω εκπτώσεις δεν ισχύουν αθροιστικά.
Για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας παρακαλείσθε να καταθέσετε στο Λογαριασμό του ΕΛΚΕ Τράπεζα Πειραιώς
Αριθ. Λογ. 5202-057157-381
IBAN GR94 0172 2020 0052 0205 7157 381
το ποσό των 280 ευρώ, εφάπαξ ή σε δύο δόσεις των 180 και 100 Ευρώ.
Στην αιτιολογία κατάθεσης να αναγράφεται το ονοματεπώνυμό σας και ο κωδικός έργου: 96874.
Αιτήσεις
Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ.
Η Αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά τα οποία μπορείτε να αποστείλετε στο e-mail eeedvm.auth@gmail.com :
1. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
2. Τίτλους σπουδών
3. Δικαιολογητικά που αποδεικνύουν την ένταξη σε κάποια από τις εκπτωτικές κατηγορίες που αναφέρονται παραπάνω.
Συγκεκριμένα,
- για την εκπτωτική κατηγορία 1: Σχετική γνωμάτευση
- για την εκπτωτική κατηγορία 2: Βεβαίωση ανεργίας
- για την εκπτωτική κατηγορία 3: Βεβαίωση ή σύμβαση ή μισθοδοσία ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο αποδεικνύει την ιδιότητα